Lábvédelem

A megfelelő munkavédelmi lábbelik kiválasztása nem egyszerű feladat. Munkavégzés során a biztonság elengedhetetlen szempont, viszont a kényelmi funkciók is fontos szerepet játszanak. Egy védőlábbeli lehet biztonságos, ha egész nap töri a lábat, és nap végére lábfájással, sebekkel lesz gazdagabb viselője. Ugyanez igaz fordítva is, hiszen ha kényelmes a lábbelink, de nem védi meg kellőképpen a lábainkat az esetleges balesetekkel, sérülésekkel szemben a munkavégzés során, akkor sajnos súlyos, veszélyes következményei lehetnek. Ezen az oldalon megtalálható munkavédelmi lábbelik, mindkét szempontnak megfelelők, így garantáltan találni fogsz olyat, ami elnyeri tetszésedet, mind kényelmi és védelmi tulajdonságaiknak köszönhetően.

A munkavédelmi lábbeli az egyik legfontosabb. Lehetsz nagyon óvatos, elővigyázatos a munkád során, azonban még akkor is történhet baleset. Gondolj csak bele, milyen ’’kellemes’’ érzés, ha belelépsz egy szögbe, vagy ráesik egy kalapács a lábadra. Egy munkavédelmi cipővel azonban ezek a balesetek megelőzhetők, így nyugodtan és biztonságban dolgozhatsz. Otthon, vagy extrém környezetben dolgozol? Webáruházunkban megtalálhatod a Neked megfelelő munkavédelmi lábbelit, ami megfelelő védelemmel rendelkezik, illetve nem utolsó sorban kényelmes viseletet nyújt az egész napos munka során.

 

A munkavédelmi lábbeliket - ahogy a neve is jelzi – a veszélyes munkakörülmények között dolgozóknak ajánljuk inkább. Munkavédelmi lábbelik között több típus létezik, mint például a munkavédelmi bakancs, munkavédelmi félcipő, munkavédelmi szandál és csizma. Igen, jól olvasod! Egy munkavédelmi szandál is nyújthat megfelelő védelmet, mint egy bakancs. Természetesen az időjárásnak megfelelően válassz, téli időszakban nem előnyös szandált viselni.

 

A baleset fáj, de a biztonság nem!

Ahogy a fentiekben említettük, a baleset megelőzése rendkívül fontos. Minden munkaterületre más védelemmel rendelkező munkavédelmi lábbeli ajánlott, amit nálunk meg is találsz.

 • Abban az esetben, ha építkezésen, nehéz fizikai munkát végzel, akkor mindenképp olyan lábbeli ajánlott, amiben van az orrában és talpában is védelem. Az acélbetétes, és talplemezes védőcipő megvéd minden fizikai fenyegetéstől, például egy kósza szög, vagy egy nehéz leeső tárgy. Manapság egyre gyakoribb, hogy fémmentes munkavédelmi lábbeliket gyártanak, melyek ugyanolyan védelmet nyújtanak, de jelentősen könnyebbek acélos társaiknál.

 • Abban az esetben, ha hegesztéssel foglalkozol, vagy sokat hegesztesz akkor mindenképp ennek megfelelő munkavédelmi bakancsra essen választásod. Vannak kimondottan hegesztő bakancsok, amiknek fedett a fűzőknél lévő rész, ezzel megakadályozva, hogy bepattanjon a szikra a lábhoz.

 • Abban az esetben, ha villanyszerelő vagy (magasfeszültségű elektromossággal foglalkozol), akkor az antisztatikus, elektromosan szigetelő munkavédelmi lábbelire van szükséged.

Mezőgazdasági munkát végzel? Akkor jó hírünk van. A Te munkaterületedre megfelelő lábbelik is vannak webáruházunkban. Egy jó vízálló PVC csizma lehet a legjobb választásod. Természetesen a csizmák között is vannak kaplival gyártottak, amik plusz védelmet nyújtanak a vízállóságon felül.


A munkavédelmi lábbelik védelme az alábbiak szerint sorolhatók:

Biztonsági lábbeli, orrmerevítővel (EN ISO 20345:2011)
 • SB – Megfelel a szabvány alapvető követelményeinek
 • S1 – SB + zárt sarokrész, antisztatikus tulajdonságok, energiaelnyelő sarokrész
 • S2 – S1 + ellenáll a víz behatolásának és felszívásának
 • S3 – S2 + átszúrás ellen védő köztalp, bordázott talp
 • S4 – SB + követelmények gumi vagy műanyag lábbelikre
 • S5 – S4 + átszúrás ellen védő köztalp, bordázott talp

  Munkalábbeli, orrmerevítő nélkül (EN ISO 20347:2012)
 • OB – Megfelel a szabvány alapvető követelményeinek
 • O1 – OB + zárt sarokrész, antisztatikus tulajdonság, energiaelnyelő sarokrész
 • O2 – O1 + ellenáll víz behatolásának és felszívásának
 • O3 – O2 + átszúrás ellen védő köztalp, bordázott talp
 • O4 – OB + zárt sarokrész, antisztatikus tulajdonságok, energiaelnyelő sarokrész
 • O5 – O4 + átszúrás ellen védő köztalp, bordázott talp

A kényelmes biztonság!

A védelem mellett a kényelem a másik legfontosabb tényező. A legtöbb lábbeli már olyan talpbetéttel készül, amik közrejátszanak abban, hogy idővel ne legyen láb, illetve hátfájás. A munkavédelmi lábbelik többsége, már rendelkezik energiaelnyelő sarokrésszel is, ezzel megelőzve az előbb említett fájdalmakat.

 

Védőcipők, klumpák

A munkavédelmi félcipők azoknak ajánlott, akik sokat állnak, vezetnek, vagy szinte a maratoni távot teljesítik munkavégzésük során. Olyan munkahelyekre, körülményekre jellemző, ahová nem feltétlen fontos a kellő biztonság. A védőcipőket általában sofőrök, vendéglátásban dolgozók, takarítók választják. Manapság a gyártók elkezdtek a divat, stílus iránya felé mozogni, így akár utcai viseletre is alkalmasak. A klumpák általában az egészségügyi dolgozók, fodrászok és kozmetikusok által kedvelt lábbeli.

 

Gyártóink, márkáink

Webáruházunkban a legnagyobb gyártók termékei megtalálhatók, mint a:
- Cerva
- Coverguard
- Panda
- Puma

 

Munkavédelmi lábbelik vásárlása

Abban az esetben ha kérdésed lenne a vásárlás során valamely termékünkkel, vagy annak elérhetőségével kapcsolatban, akkor nem kell mást tenned, mint felvenni a kapcsolatot kollégáinkkal az alábbi elérhetőségeken:

Amennyiben úgy érzed megtaláltad a megfelelő terméket, akkor nem kell mást tenned, mint a „Kosárba” gombra kattintva megadnod adataidat és munkatársaink a lehető leghamarabb igyekeznek szállításra átadni a kiszemelt terméket.